bernardkuipers.nl Business analist | Programmeur

kittens

Al maanden zwierf ze bij ons in de buurt. Altijd op gepaste afstand vanwege de honden. Vaak in het zicht: In het weiland, in de rand van het bos, aan de overkant van een sloot. Ze had zich daardoor bij ons al een plekje verworven als 'ooghoekappeltje'. Voor zover wij weten is ze van niemand, en hield ze zich staande door zichzelf van voedsel te voorzien. Maandag meldde ze zich tijdens een behendigheidstraining bij Mariska op het veld. Mariska wilde haar verjagen, maar zag dat ze aan de voorkant graatmager was terwijl de achterkant eruitzag als een behaarde meloen. Een 'tienerzwangerschap'; ze is echt nog geen jaar. Het was tijd om te bevallen. De asielprocedure -geen dik boek uit een kast, maar een uiterst efficiënte en effectieve samenwerking tussen onderbuik en hersens- werd in gang gezet, en een minuut later gingen we op zoek naar een kraamkamer. In huis kon niet -want honden- dus het werd de stal. Het kattenvoer dat we nog hadden liet Maria zich goed smaken. Van kattenbevallingen wisten we niets. Een telefoontje naar onze favoriete dierenarts loste dat op. Samengevat is het wat eenvoudiger dan de bevalling van een schaap, paard, koe of varken, en wat moeilijker dan de geboorte van een kip.

Donderdagmiddag was het zover. 30°C, lange mauwen. Donderdagavond waren wij-die-geen-kat-meer-wilden in het bezit van een moederpoes en vijf kittens. Met een klein voorbehoud: Zodra het kan gaan we controleren of moederpoes een chip heeft, en we zullen ze laten testen op kattenleukemie. In principe mogen ze allemaal blijven. Want als niets ons niet gegund is, dan gaan we met overtuiging voor alles. Al wilden we na het overlijden van Poekie eigenlijk verdergaan als 'die ene boerderij zonder kat'.

Dit betekent wel dat we ons toch al immer groeiende 'nog-te-doen'-lijstje zullen moeten aanvullen met:

  • onderhandelingen opstarten bij diverse dierenartsen over castraties en sterilisaties;
  • een deksel van 3x3mtr voor de zandbak maken;
  • namen verzinnen omdat wij ook wel snappen dat we ze niet alle vijf Jezus kunnen noemen. Bovendien is de naam Maria ook afgekeurd. De huidige stand is overigens Lanz, Ursus, Fendt, Cormick, John Deere en Massey Ferguson;
  • muizenvallen te koop aanbieden op marktplaats. Ze is al een uitstekende muizenvanger gebleken, en we weten zeker dat ze nog beter is nu ze wat minder uitsteekt;
  • aandelen kattenvoer en koffiemelk kopen.

 

Waarschijnlijk vergeet ik nog veel.

Het allermooiste is dat we nu ook weten dat leven ons niet alleen zomaar verlaat, maar dat het ook zomaar komt. Hoewel we dat, gezien de hoeveelheid vliegen in huis, eigenlijk al wel wisten.

bernardkuipers.nl Business analist | Programmeur