WordPress Plugin: Inline Footnotes

..want een béétje plugin heeft een Engelse naam.

Wat doet-ie?

Je kunt woorden markeren. Klikt de lezer op zo’n markering, dan verschijnt er aanvullende tekst. Bijvoorbeeld de verklaring van het jargonJargon is het taalgebruik binnen een vakgebied of een groep mensen, de vaktaal, die voor buitenstaanders vaak moeilijk te volgen is. dat je gebruikte. Maar met hetzelfde gemak verstop je er een filmpje onder. Of een grap.Zorg dan wel dat het een goede grap is, en niet zoiets flauws als dit.

Hoe werkt het?

Twee sterretjes (**) zorgen ervoor dat het woord vóór de twee sterretjes wordt opgezocht in een woordenboek dat je zelf bijhoudt. In de tekst worden de twee sterretjes vervangen voor een pijltje (of wat anders) waarop je kunt klikken. En als je erop klikt wordt de tekst die in het woordenboek staat zichtbaar.

Kenmerken

  • Het woordenboek is beschikbaar in alle berichten en pagina’s.
  • De woorden die je invoert worden opgeslagen in jouw WordPress-database. En daar maak je regelmatig een backup van. Als er onverhoopt iets mis gaat hoef je dus niet alles opnieuw in te typen.
  • De  plugin is ongevoelig voor hoofd- of kleine letters.
  • Je kunt ook eenmalige voetnoten gebruiken.

Screenshots van de admin-pagina’s

Let op! De nieuwste versie van Inline Footnotes is versie 0.9.16. De screenshots hieronder kunnen van een oudere versie zijn.

Het scherm hierboven gaat nog een stukje door. Zowat alles is in te stellen.

 

Wie gebruiken deze plugin al?

Kitty Kilian van De Blogacademie en Alexandra Kleijn van Buurtaal zijn er alvast blij mee.

Installatie

Zip-bestand downloaden en in WordPress installeren als plugin. En daarna activeren, natuurlijk.

Ik wil ‘m ook!

Dat kan. Ze (!) kost €27,50. Dat is inclusief btw en kinderziektes.Grapje hoor! En als je toch dingen of dingetjes tegenkomt, laat het me absoluut weten. Nadat je je gegevens hieronder hebt ingevuld kun je direct met iDeal betalen.  Na een gelukte betaling kun je haar downloaden.

(De afhandeling van betalen en leveren regel ik trouwens met een andere plugin die ik schreef. Zodra die rijp genoeg is komt-ie beschikbaar. Je kunt er bijvoorbeeld PDF’s mee verkopen.)

De gegevens die je invult worden alleen gebruikt voor het afhandelen en het onderhouden van je aankoop. Je krijgt dus geen nieuwsbrieven van me. Bijvoorbeeld. Alleen je email-adres is eventueel voldoende.

*




Tenslotte

Als je vragen of opmerkingen hebt, schrijf het me hieronder. Of neem contact op via het tabblad Contact in de plugin.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *