WordPress plugin: Find and insert

Wat doet-ie?

Vervangt tekst in een WordPress-bericht door een WordPress-pagina.

Een voorbeeld

Een schermafdruk van wat er in de WordPress-editor staat:

Het gaat om gratis e-boek tussen de spekhaken. Als het bericht wordt weergegeven ziet het er zo uit:

Nog een voorbeeld in letters:

Je kunt ervoor kiezen om de tekst {advertentie-cursus-kantklossen} te laten vervangen door de inhoud van een WordPress-pagina met de slug advertentie-cursus-kantklossen-1. Overal waar je {advertentie-cursus-kantklossen} in een post zet wordt die pagina ingevoegd.

In de voorbeelden hierboven staan de variabelen tussen spekhaken en accolades, maar dat hoeft niet.

Installatie

Zip-bestand downloaden en uitpakken in de plugin-directory. Of als zip-bestand uploaden via WordPress. En dan activeren, natuurlijk.

De admin-pagina

Een samenvatting: In het linker veld vul je de variabele in die vervangen moet worden, en in het rechterveld vul je de slug van de WordPress-pagina in.  Vergeet niet onderaan het scherm op Opslaan te drukken; vaak valt-ie wat uit beeld.

Links

Bij gemaakte verwijzingen verschijnen twee links: zoek en maak of bewerk.

 • zoek: Geeft een overzicht van alle berichten waarin de variabele voorkomt.
 • maak: Als de pagina waarnaar verwezen wordt nog niet bestaat, dan kun je ‘m met een klik hierop aanmaken.
 • bewerk: Klik hierop om de pagina waarnaar verwezen wordt te bewerken.

Alles opent in nieuwe vensters, dus je raakt niet verdwaald.

Opmerkingen

 • De plugin werkt op zowel pages als posts. (moest van Nicky.)
  • Let op: Wees voorzichtig met gebruik op pages, want je kunt ze naar zichzelf laten verwijzen. Als je dat doet komt je website krakend tot stilstand. In het beste geval. Want de kans dat je opeens in rokende puinhopen van een vergane wereld zit is net zo groot. En iedereen weet dat het door jou kwam. Een volgende versie van deze plugin lost ’t op.
 • Je kunt in je theme-directory een bestand maken met de naam bfwk-slug.php. Als dat bestand bestaat wordt dat ingevoegd. In tegenstelling tot een page kun je daar php-code in kwijt. De WordPress-page wordt met rust gelaten. Tenzij in de bfwk-slug.php staat dat-ie toch getoond moet worden. Heel flexibel dus. Begrijp je niet wat hier staat? Dan is het niet voor jou. Vertel je favoriete website-bouwer erover; het is een krachtig dingetje.
 • Er is geen beperking in het aantal verwijzingen dat je maakt. Iedere keer als je er een maakt en opslaat, komt er ruimte voor een nieuwe.
 • Verwijzingen pas je aan door ze gewoon aan te passen. 🙂 Als je op Opslaan drukt worden alle velden opnieuw opgeslagen. Je haalt verwijzingen weg door de velden leeg te maken.
 • Er is geen beperking in het aantal verwijzingen dat je in een tekst gebruikt. Als je ervoor kiest om de letter e te vervangen door een pagina, dan is dat waarschijnlijk niet zo’n goed idee. Maar het kàn.
 • De CSS die je maakt op de admin-pagina geldt voor alle zoek-en-vervang-dingetjes.
 • Er worden twee CSS-bestanden meegeleverd: Eentje die gebruikt wordt (style.css), en eentje waarnaar verwezen wordt als je ervoor kiest om terug te gaan naar de standaardinstellingen (style_default.css). Als je tevreden bent over de inhoud van style.css, dan is het geen bezwaar om die inhoud te kopieren naar style_default.css. Dat moet je dan wel met de hand doen.
 • De instellingen van deze plugin vind je zowel bij berichten als pagina’s.

Ik wil ‘m!

Een plugin is vrouwelijk. Denk ik.  Ze kost €15,00. Nadat je je gegevens hieronder hebt ingevuld kun je direct met iDeal betalen.  Daarna kun je haar downloaden.

Tenslotte

Als je vragen of opmerkingen hebt (of als je hulp nodig hebt bij het componeren van een passende CSS), laat het me weten.

Bedrijfsnaam:

Voornaam:
Tussenvoegsel:
Achternaam:

Straat:
Huisnummer:
Postcode:
Plaatsnaam:

Telefoonnummer:
E-mail: *

 

2 comments

Comments are closed.